top of page

Kaip padėti sau ir kitiems karo Ukrainoje metu?

Vykstantis karas sukrėtė visus. Šiuo metu normalu jausti nerimą, baimę, pyktį, apmaudą, nesaugumo jausmą. Kaip niekad svarbu tampa pasirūpinti savimi ir savo bei artimųjų emocine sveikata. Pateikiame rekomendacijas, kaip elgtis ir padėti sau šiuo emociškai sudėtingu laiku.


Kaip pasirūpinti savo arba artimųjų emocine sveikata?


-Emocinės paramos linijos: https://pagalbasau.lt/pagalbos-linijos/

-Nerimo įveikai: mobiliosios programėlės: “Ramu”, “Mindletic”, “Headspace”


Kaip išbūti su savo emocijomis:


Pratimas nerimo įveikai:


Naudinga informacija ir rekomendacijos psichikos sveikatos ir traumų psichologijos tema: https://www.facebook.com/psichotraumatologija


Kaip galite padėti Ukrainai?


-Suteikdami būstą nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms: https://stipruskartu.lt/

-Išreikšdami palaikymą Ukrainai ir pasipriešinimą Rusijos veiksmams: renginys “Laisvė šviečia” https://fb.me/e/14gLeDily

-Parodydami palaikymą Ukrainai socialiniuose tinkluose: galite dalintis Ukrainą palaikančia atributika (pvz.: profilio nuotraukos rėmelis su Ukrainos vėliava); dalintis patikrinta ir patikima informacija apie situaciją Ukrainoje; reportinti puslapius ar žmones, skleidžiančius dezinformaciją, pranešti apie juos policijai.

-Prisidėdami daiktais ar finansiškai: https://www.blue-yellow.lt

-Savanoriaudami: https://www.redcross.lt

-Įsigydami Ukrainoje pagamintus maisto produktus ir daiktus, taip pat lietuviškų verslų, kurie šiuo metu skiria dalį savo pelno Ukrainai, produkciją ar paslaugas.




5 peržiūros
bottom of page